Keurverslagen Yip (Gemme) VR: 2721525 Reg.no 1792.

Winnershow Amsterdam. Zaterdag 9 december 2017.

Zaterdag 9 december opnieuw vroeg uit de veren. Reisdoel Amsterdam. Gemme opgegeven en ingeschreven in de veteranenklasse met een prachtig eindresultaat. Bovendien was de dag erg gezellig. Er waren meer Markiesjes en eigenaren die meededen dus voldoende gespreksstof. Gemme behaalde deze dag zijn laatste en 3e eerste plaats met Uitmuntend en hiermee werd hij Nederlands Veteranenkampioen 2017. Boven verwachting werd hij zelfs Beste Reu en dat had ik met z.n 9 jaar niet meer verwacht. Vandaag keurde een Belgische keurmeester. Dhr. Jos de Cuijper. Dan volgt hier zijn keurverslag: 9 jaar, zeer allert. Wat langer dan hoog, voldoende bone. Vriendelijke uitdrukking. Occiput goed aangeduid. Licht ronde rugbelijning, goede croupe. Goede staartaanzet, goed bevederd. Voldoende borstdiepte. Verticale hakken, parallel in front. Goede soundmover met actieve staart. Niet in allerbeste vachtconditie. Kwalificatie 1 Uitmuntend. CAC. Beste Reu. "Winner" '17."Veteranenwinner" '17. Nederlands Veteranenkampioen '17

4e Kampioenschapsclubmatch Markiesjesvereniging Druten. Zondag 19 november 2017

Zondag 19 november al vroeg op weg naar Druten. de 4e Kampioenschapsclubmatch werd daar gehouden. Gemme natuurlijk ingeschreven in de veteranenklasse maar helaas deze dag een showuitslag met een ietwat tegenvallend resultaat. Gemme liet een ronde rug zien en dat schaadt het totaalbeeld natuurlijk. Hij had waarschijnelijk niet echt z.n dag. Jammer maar het is niet anders. Keurmeester mw. P.H. Runderkamp.Dan hier het keurverslag: 9 jarige jongeman. mannelijk hoofd. Donker amandelvormig wat nat oog. Goed oor. Toplijn moet vloeiender. wat zwaar lichaam. Passend bone. In aanleg goede vacht. Gaat met erg korte pas door de ring. Fijn ringgedrag. Kwalificatie 1. Zeer Goed.

Martinidogshow Groningen. Zaterdag 4 maart 2017.

Zaterdag 4 maart een wedstrijd dicht bij huis. Groningen. Nou ja....wedstrijd? Niet echt hoor. Gemme was het enige Markiesje dat was wel een beetje jammer maar we kunnen daar nou eenmaal niets aan doen. Omdat hij de 8 jaar gepasseerd is doet hij mee in de Veteranenklasse. Hij heeft opnieuw een Uitmuntend gekregen. Keurmeester dhr. Hans Hilverda. Dan hierbij zijn keurverslag: 8 1/2 jaar. Hond wordt in prima conditie gepresenteerd. Duidelijke reu met goed rastype. Vold. typisch hoof. Schaargebit. Oog moet niet lichter. Voor redelijk, achter goed gehoekt. Goed ontwikkeld lichaam. Vacht van vold. kwaliteit en lengte. Prettig temperament. Zag hem tijdens gaan ruimer in beweging en mag in front iets vaster. Kwalificatie: 1.Uitmuntend. CAC. Beste Veteraan. BOB.

3e kampioenschapsclubmatch Markiesjesvereniging 13 november te Druten.

Vandaag een lange rit naar Druten. Daar werd de 3e kampioenschapsclubmatch van de Markiesjesvereniging gehouden. Gemme was weer ingeschreven in de Veteranenklasse en werd 2e in die klasse. Een super gezellige dag met een leuke keurmeester. Over elk hondje gaf hij even een korte uitleg waarom ze 1,2,3 of 4 geplaatst werden. Dit richting publiek. Dan volgt nu Gemme's verslag: Keurmeester J.P. van Baaren-Grob. 8 jarige. Prima rasvertegenwoordiger ook aan de maat. Mannelijk hoofd. Prima expressie. Mooie vloeiende schedel. Goede lengte van voorsnuit. Correct gedragen oor. Zou iets meer kindiepte willen zien. Zie graag beter terugliggend schouder/langere opperarm. Prima ribwelving. Mooie bovenbelijning. Prima staartaanleg. Vacht van prima structuur. Gaat vlot, achter iets nauw en voor iets los. Goed temperament. Kwalificatie Uitmuntend. Plaatsing 2.

 

IJsselshow Zwolle. Zaterdag 1 oktober 2016.

Vandaag samen met Femke en Gemme naar de IJsselshow in Zwolle geweest. Gemme is op 30 september 2016 8 jaar geworden en mocht dus voor het eerst meedoen in de Veteranenklasse. Voor het Nederlands Veteranen Kampioenschap moet hij 3 eerste plaatsen met een kwalificatie Uitmuntend halen. Gisteren heeft hij zijn eerste punt gehaald. Keurmeester: Mevr. G. de Wit-Bazelmans. Verslag: 8 jaar, prima rastype en maat, licht gestrekt. Door ruime beharing lijkt hoofd wat klein ten opzichte van het lichaam. Iets open gedragen oor, mooi oog, correct gebit. Goed gehoekt voor en achter. Goede benen en voeten. Goed gedragen staart. In stand een fraai totaalbeeld. Bij het gaan wijd achter en wat korte pas. Fijn gedrag. Fraaie vacht. 1 U.         En omdat hij de enige was in deze klasse daardoor meteen Beste Veteraan.

 

Arnhems Honden Festival. Pinkstermaandag 16 mei 2016.

Gemme wordt gekeurd door de heer H. Hoenderken. Keurmeester/dierenarts.

Vandaag zijn dochter Femke, Gemme en ik naar Arnhem gereisd. Daar werd de 1e editie van het Arnhems Honden Festival georganiseerd. Geen officiële show met CAC punten, dat niet. De opzet was iets anders. De honden werden door 3 keurmeesters gekeurd en elke keurmeester kende punten toe. De honden met de meeste punten gingen aan het eind van de dag strijden voor de best in show. Alle rassen + rasloze honden konden inschrijven hiervoor. Gemme heeft de finale niet gehaald maar had zeker een heel leuk verslag. Die dag was er een Japanse televisieploeg aanwezig. Zij hadden belangstelling voor de Nederlandse Rassen en daar hoorde het Markiesje ook bij. Voor foto's zie rubriek: Gemme in beeld. Dan zijn geschreven keurverslag door Keurmeester: drs. H.O. Hoenderken: Mooie krachtige spioen, toont leeftijd van 7 jaar nauwelijks, mooi reuenhoofd. Prima hoofd schedelverhouding, schaargebit, amandelvormig oog. Prachtige expressie in totaal. Iets korte hals, iets geronde bovenbelijning in het gaan, voldoende voorborst & ribwelving, vlotte gangen, super temperament.

 

 

Hond Van Het Jaar Show 2015. Zondag 10 januari 2016, "De Flint" te Amersfoort.

Deze dag een hele bijzondere show. De Hond Van Het Jaar Show 2015, gehouden op zondag 10 januari 2016 in "De Flint" te Amersfoort. Bijzonder omdat je hiervoor niet zomaar kunt inschrijven. Inschrijven kan alleen op uitnodiging. Honden die zich in het afgelopen jaar gekwalificeerd hebben krijgen een uitnodiging voor inschrijving. Omdat Gemme in juni j.l. BOB geworden was tijdens de Nationale kreeg hij deze eer toebedeeld. En natuurlijk hebben we ingeschreven. Deze kans krijgen we waarschijnlijk nooit weer. We hadden de primeur ook nog wel. Nog nooit heeft een Markiesje hieraan meegedaan dus was het een hele eer om mee te doen. Gemme was ingedeeld in rasgroep 9 en bij de Nederlandse Hondenrassen. Rasgroep 9 was zo groot dat die in tweeën gesplitst werd. Hij werd niet geplaatst maar alla 's middags kregen we weer een kans immers. En hoe!. Hij werd geselecteerd bij de beste 6 van de Nederlandse rassen. Zo blij en natuurlijk ook trots op ons Markiesje. En het leuke is...hij heeft er zelf zo'n lol in. Nergens bang voor. Niet voor de luide muziek, de speakers, de massa's mensen en honden. Niet bang voor het podium, hij liep vrolijk mee. Zo'n omgeving vergt best veel van een hond. Zo nu en dan zag je toch wel aan sommige honden dat ze zo'n podium best spannend vonden. Gemme niet, hij vond het geweldig. Al met al een hele ervaring zo'n dag, en superblij met het mooie resultaat.

 

Winnershow Amsterdam. Zaterdag 12 december 2015.

Vroeg op vandaag. De "showtas" gisteravond al klaargezet dan was dat maar klaar. Na zo'n kleine 2 uur rijden kwamen we aan in de Rai te Amsterdam. Vandaag werd dus o.a. rasgroep 9 gekeurd waarin ook het Markiesje thuis hoort. 8 markiesjes waren er vandaag ingeschreven en werden gekeurd in ring 8. In verschillende klassen. Van heel jong tot behoorlijk oud. Gemme was ingeschreven in de kampioenschapsklasse en heeft het opnieuw bijzonder goed gedaan. Hij heeft de smaak te pakken hoor. Opnieuw een bijzondere en gezellige dag. Hij moest 's middags nog in de erering verschijnen waar de groepskeuring van rasgroep 9 was. Hier werd hij niet geplaatst, zijn moeder is ooit 1e geworden in deze rasgroep. Dat was heel bijzonder omdat dit nooit gebeurd. Buitenlandse keurmeesters keuren veelal deze rasgroep en zien het markiesje niet staan. Hoe anders was het vandaag voor Gemme en mij bij de raskeuring. Hij werd de BOB. Dan volgt hier zijn verslag. Keurmeester Jetty Alberts (NL).  7 jaar. Goed rasbeeld. Aantrekkelijk hoofd, goede expressie. Correct gebit. Goed gehoekt voor en achter. Goed ontwikkeld lichaam. Vlot gangwerk, voor wat los. Mooie vacht met goede bevedering. Keurig gepresenteerd. Kwalificatie: Uitmuntend. Plaatsing: 1. Prijzen: CAC. Beste Reu. BOB (Best Of Breed). Titel: Winner 2015.

2e kampioenschapsclubmatch Markiesjesvereniging. Zondag 15 november 2015 te Zwolle.

Gemme "in stand" tijdens de keuring.
Een regenachtige en blubberige dag in Zwolle. Gelukkig was het evenement binnen. Gemme was voor het eerst ingeschreven in de Kampioensklasse samen met Yob, zijn grote concurrent in de positieve zin van het woord. Het was opnieuw een bijzonder gezellige dag. Het is elke keer weer leuk om Markiesjeseigenaren te ontmoeten en te spreken. Het was vandaag ook bijna een kleine familie-reunie. Catrijn, een dochter van Gemme, was er samen met haar baasje en ook 3 kleinkinderen. Flip, Feline en Fairytale Fiona Bamse v.d. Talerne. Gemme werd klasse winner in de kampioensklasse en werd tevens reserve beste reu. Opnieuw een prachtig verslag. Maar waar ik ontzettend blij mee ben is de laatste zin in het verslag: " uitstekend zelfverzekerd gedrag". Keurmeester van vandaag was mw. G.M.L. de Wit- Bazelmans. Zijn verslag: 7 jr., uitmuntend rastype, passend hoofd, goed aangezet en gedragen oor, zachte oog-uitdrukking, graag wat amandelvormiger, correct gebit, goed gehoekt voor en achter, goede boven- en onderlijn, goede bekkenligging, passend bot, goede voeten, tikje ronde rug, rastypische beharing, regelmatig gangwerk, goede voeten, uitstekend zelfverzekerd gedrag. Plaatsing: 1. Kwalificatie: Uitmuntend – Beste reserve reu. Reserve CAC.

De Nationale (kampioenschapskeuring voor Nederlandse Hondenrassen) te Zwolle. Zaterdag 27 juni 2015.

Een prachtige dag vandaag. De dag begon wat grijs toen we onderweg waren naar Zwolle. Later kwam de zon door en bleef schijnen op deze zeer bijzondere dag. In zijn totaliteit waren er 464 honden ingeschreven waaronder 33 markiesjes. Een echte wedstrijd dus! Gemme heeft het bijzonder goed gedaan. Hij werd 1e open klas reuen. Werd Beste Reu (van de Markiesjes). Hij werd BOB (Best of Breed) en als hoogtepunt werd hij ook nog een keer BIS (Best In Show). Een 1e plaats over de aanwezige 464 honden. Nog nooit is een Markiesje BIS geworden. Wat waren we verrast. En niet alleen wij. Wij gingen met een afgeladen auto naar huis. Als slagroom op het toetje heeft hij deze dag zijn 4e CAC punt gehaald en mag zich dus ook nog een keer officieel Nederlands Kampioen 2015 noemen.  Tjonge, jonge. Kan het nog niet geloven. De keurmeester van vandaag: Mevr. R. van Veen-Keur.  Best In Show keurmeester: Dhr. G.Jipping. Zijn verslag: 6 jr. Goed rasbeeld. Goed gevormd hoofd. Kompleet schaargebit. Goede voorsnuit. Mooie stop. Goede schedel. Middelbruin oog. Goed aangezet en gedragen oor. Goede hals, lichaam en voorborst. Goed gehoekt voor en achter. Goed bot. Voldoende lange voetjes. Lange staart, goede vacht. Goed gangwerk, voor en achter parallel. Kwalificatie: Uitmuntend. Plaats 1. Prijzen: CAC. Beste Reu + BOB + BIS Ondertussen hebben we het officiële document van het Nederlands Kampioenschap ontvangen.

                                                              

 

Martinidogshow te Groningen. Zaterdag 28 februari 2015.

Gemme BENELUX WINNER 2015 (BWNL'15)

Een bijzondere dag/show vandaag. Gemme heeft zijn 1e titel gehaald. Benelux Winner 2015. (Nederland). 3 markiesjes deden ermee. Samen met Gemme nog een reutje en een teefje. Omdat zowel het reutje als het teefje een ZG kwalificatie kregen en Gemme een U, werd hij in één klap beste reu, BOB (best of breed) en Benelux Winner 2015. Tevens 3e van de Nederlandse Rassen. Omdat deze keuring op het einde van de dag was waren er maar 3 Nederlandse Rassen aanwezig, de rest was al naar huis. Dus je werd 1,2 of 3. Hier hecht ik dus niet veel waarde aan, het leverde wel een prachtige roset op.

Keurmeester: Mw. L. de Ridder-Onghena (België), Verslag: 6 jaar. Stevige reu. Goed geproportioneerd. Krachtig & goed belijnd hoofd. Prima oordracht+middenbruin oog. Krachtige hals. Goede schouder. Ruime borstkas. Iets hellende croupe. Goede bespiering achterhand. Mag iets meer stuwen in achterhand. Kwalificatie: Uitmuntend. 1e plaats. CAC-CACIB. BOB. BENELUX WINNER.

 

WINNERSHOW te Amsterdam. Zaterdag 13 december 2014.

....................De nieuwe ronde vond vandaag plaats en .....nieuwe kansen kreeg hij inderdaad. Gemme heeft zich vandaag van zijn beste kant laten zien. 3 Markiesjes waren er vandaag ingeschreven waarvan 2 aanwezig. Dutch Design of Peanuts Place alias Tjitske in de tussenklasse reuen en Gemme in de Openklasse reuen. Gemme kreeg een Uitmuntend en werd automatisch 1e in zijn klasse. Tjitske werd BOB. Omdat Gemme ook een U'tje kreeg kreeg hij het reserve CAC. Keurmeester de heer P. van Baaren-Grob. De staart was weer "gegroeid" sinds november en ook zijn ribben hadden de normale proporties weer aangenomen. 🤩     (Verklaring...zie verslag kampioenschapsclubmatch hieronder). Dan het verslag  van vandaag: 6 jarige reu. Correct rasbeeld, zeer mannelijke verschijning, fraai hoofd, goede schedel en ooraanzet. Correct amandelvormig oog, zie graag meer terugliggend schouderblad, goede rugbelijning, prima ribben, bone mag niet zwaarder, correcte staartaanzet, vacht van uitmuntende textuur, fraaie bevedering, goede voeten, gaat vlot maar met korte pas, zie graag meer stuwing. Kwalificatie: Uitmuntend. Plaats 1. Prijzen: Reserve CAC . (Ook werd het reserve CACIB toegekend maar het Markiesje is nog niet internationaal erkend).

1e Kampioenschapsclubmatch Markiesjesvereniging 9 november 2014.

Vandaag voor de allereerste keer een kampioenschapsclubmatch voor Markiesjes. Locatie: KC Zwolle. Keurmeester: de heer P. Burema. Wel heel eventjes getwijfeld of ik Gemme in zou schrijven. Toch besloten om mee te doen en mijn reutje deed het in mijn ogen heel goed. Hij is 2e geworden in de openklasse reuen. Waar hij anders wel eens trekt in de ring was daar vandaag geen sprake van. Helaas viel zijn kwalificatie vandaag een beetje tegen. Een ZG vandaag. Jammer. Maar goed ik denk dan maar...."volgende ronde, nieuwe kansen". Wat ik wel grappig vind is dat één en dezelfde keurmeester (hij is ook in Zwolle gekeurd door de heer Burema in 2012. zie verslag hieronder.) soms verschillende beoordelingen geeft aan dezelfde hond. Dit keer is zijn borst onvoldoende diep en zijn staart te kort. De vorige keer was dit nog in orde.

Verslag Gemme:  Reu van 6 jaar van een goed type. Hoeft niet groter. Goed reuenhoofd, goede verhoudingen. Snuit mag iets voller. Erg steil in voorhand. Borst onvoldoende diep. Onevenredig gehoekt. Staart te kort. Vacht in orde. Moet tijdens het gaan achter meer stuwkracht tonen. Kwalificatie: ZG. Plaats: 2. (Open klasse reuen).

                                                                                                                           

 

 

 

 

WINNER SHOW te Amsterdam. Zaterdag 24 november 2012.

Vandaag opnieuw vroeg uit de veren. Reisdoel: Amsterdam. Aangekomen in de Rai is het al een drukte van belang. Gauw op zoek naar ring 18 waar vandaag o.a. de Markiesjes gekeurd worden. Keurmeester: Dhr. Jo Schepers. 6 Markiesjes waren er vandaag ingeschreven. Max in de Veteranenklas, Veerle en Sharai in de open klas teven, Beike in de tussenklas teven, Yob (Joey) en Yip (Gemme) in de openklas reuen. Gemme is 1e geworden in zijn klasse, en Max werd de Beste Reu. Dat gegeven leverde Gemme het Reserve CAC op waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Teefjes blijven aantrekkelijk voor Gemme en dat maakt dat hij zich niet zo mooi laat showen. Gelukkig heeft hij toch eventjes zijn gangwerk laten zien zodat de keurmeester toch een indruk hiervan kon krijgen. BOB werd Beike.

Verslag Gemme: 4 jaar, goed type, goed totaalbeeld. Mooi hoofd, goed geplaatst oor. Schaargebit. Goede expressie. Goede hals, ruglijn en staartaanzet. Prima vacht, Goed gangwerk voor en achter. Kan heel goed gangwerk tonen. Kwalificatie: Uitmuntend. Plaats:1. Prijzen: Reserve CAC.

                             

 

Ysselshow te Zwolle. Zaterdag 6 oktober 2012.

Even bijkomen van de schrik!

Zaterdagmorgen 6 oktober 2012 vroeg uit de veren. Deze keer was de Ysselshow in Zwolle het doel. Dit jaar voor het eerst een buitenshow. De "kwetsbare" rassen werden binnen geshowd waaronder ook de Markiesjes. Dit was geen overbodige luxe, want het was behoorlijk slecht weer. Veel "buitenshowers" kwamen zo tussendoor binnen schuilen en dat maakte dat de tenten bom en bomvol waren. Gemme is 3 x omvergelopen door mensen die niet keken wat ze deden.Op een gegeven moment hadden we er genoeg van, via de ringmeester het keurverslag uit de ring gehaald en zijn we vertrokken. Ik vind het jammer voor de organisatie en de vele vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben, het is doodzonde dat het weer zo slecht was. Zelf heb ik mijn conclusies wel getrokken: Voor Gemme en mij voortaan GEEN buitenshows meer, het is mij in ieder geval niet goed bevallen.Ondanks alles heeft Gemme wel weer een goed resultaat gehaald. Even dacht ik dat hij niet te beoordelen viel omdat hij, net op het moment dat hij op tafel stond, schrok van iemand die door een microfoon begon te roepen. Hij probeerde van de tafel te springen. Dit is nog nooit gebeurd. Gemme weer op de tafel gezet, wat voertjes gegeven en toen ging het weer.Zijn keurverslag (keurmeester Dhr. P. Burema): 4 jarige reu van zeer goed type, Mooi mannelijk goed gevormd hoofd met juiste verhoudingen. Mooi geplaatst en gedragen oor. Mooi donker oog met mooie expressie. Toont in stand een mooi silhouet. Zie graag wat meer hoekingen voor en achter. Borst voldoende diep. Goede benen en voeten. Mag tijdens het gaan meer stuwkracht tonen en een iets minder vrolijke staart. Kwalificatie: Uitmuntend. Plaats: 1. Prijzen: CAC. Beste Reu. Bijgaand nog een foto. De foto's zijn helaas niet zo goed gelukt.

 

 

 

 

 

Internationale Paasshow in het FEC te Leeuwarden, 2e paasdag 9 april 2012.

Op 2e Paasdag was er een show dicht bij huis. In Leeuwarden wel te verstaan. Keurmeester was mevrouw P. Runderkamp. Op de foto wordt Gemme ook nog een keer door een stagiaire gekeurd. Hier volgt het verslag: 3 jaar. Flinke jongeman. Mannelijk goed gevormd hoofd. Zag het oog graag wat donkerder. Schaargebit. Prima oor. Prima toplijn. Stevig lichaam. Passend bone. Vandaag niet zijn Paasbeste pak aan. Prima temperament. Vlotte gangen. Kwalificatie: Uitmuntend! Plaatsing 1. Beste Reu + BOB. Prijzen: CAC.+ het CACIB maar het Markiesje is nog niet internationaal erkend.

WINNER SHOW te Amsterdam. 26 november 2011.

Eindelijk durfden we het aan. Op 26 november voor de 1e keer meegedaan met de "Winner Show" te Amsterdam. Ingeschreven in de Openklas. Keurmeester: Rony Doedijns. Gemme heeft het voor zo'n 1e keer goed gedaan maar er moeten wel meer puntjes op de i. Geeft niks dat komt met veel oefenen vanzelf. Het was leuk om andere Markiesjeseigenaren te ontmoeten en te spreken. Hier volgt zijn verslag: Reu van goed formaat en type. Typisch in bone en substantie. Typisch belijnd hoofd. Mooie volle voorsnuit. Prima gebit. Tikkeltje rond in Croupe. Voor en achter voldoende gehoekt. Gangwerk kan wat vloeiender en regelmatiger. Goede vachtconditie en kleur. Vrolijke staartdracht. Kwalificatie: Uitmuntend! Plaatsing: 2.    

Clubmatch Kynologenclub West-Friesland, 13 november 2011.

Op zondag 13 november 2011 was het zover. Na een paar cursussen ringtraining te hebben gevolgd hebben we op deze datum voor het eerst meegedaan aan een officiele tentoonstelling/clubmatch. Hij was op dat moment 3 jaar oud. Het op tafel staan is niet meer eng en het laten betasten gaat nu zonder "verlegen"te zijn 😀. Keurmeester die dag was mw Stuifbergen-Hoetjes. Hier volgt het verslag: Goed rasbeeld. Flinke reu. Prima verhoudingen hoogte/lengte. Zeer mannelijk hoofd. Goede neus/schedelverhouding. Fraai oor. Krachtige voorsnuit. Prima gebit. Mooie toplijn. Krachtige benen. Diep lichaam met goede ribben. Mooie vacht. Hele goede gangen. Plaatsing: 1. Beste Reu. BOB.

Nakomelingendag Jets Spirit te Apeldoorn, 2 april 2011.

Op zaterdag 2 april 2011 is Gemme opnieuw informeel gekeurd op de nakomelingendag van Jet. (Moeder Gemme). Keurmeester: Mw. H.P.W.van der Lans-Zaalberg. Gemme was toen 2 1/2 jaar oud!! Hier volgt zijn verslag: Uitmuntend type reu met een adelijk hoofd met mooie expressie. Voldoende donker oog. Scharend gebit. Mooie sluike bevedering. Mooie maat. Vacht van schitterende lengte maar mag iets dieper zwart van kleur. Staart voldoende lengte met mooie bevedering. Voet voldoende gesloten maar mag iets gestrekter. Gaat vlot. Prima temperament.

Nestkeuring op verzoek van de Vereniging, 6 september 2009.

Op 6 september 2009 is Gemme gekeurd voor het wel of niet toelaten tot het terugfokprogramma van de Vereniging voor liefhebbers van het Markiesje.Plaats: Overberg (Utrecht). Ten tijde van de keuring was Gemme bijna 1 jaar oud. Keurmeester: Mw.J.P.Dekker. Hier volgt het verslag: Algeheel beeld: Aantrekkelijk hondje. Schofthoogte: 38 cm. Kleur-aftekening: Zwart. Hoofd-schedel-voorsnuit: Sierlijke reuenhoofd. Oogvorm+kleur: Wat rond, goede kleur. Oren+dracht: Hoge aanzet, open dracht door emotie en stress. Gebit: Scharend. Hals: Voldoende. Voeten: Keurig. Beharing: Goed. Lichaam: Heeft al een diep lichaam, moet nog meer uitzwaren. Voorhand: :Opperarm wat steil, ellebogen sluiten aan. Achterhand: In verhouding tot voorhand. Gangwerk: Gaat vlot maar ingetogen, mag meer stuwen. Staartlengte+dracht: prima! Gedrag: Moet zelfverzekerder worden, wel alert. Testikels ingedaald: 2. Opmerkingen: Als zelfvertrouwen meer is, komt gedrag ten goede. (Gemme is goedgekeurd voor het terugfokprogramma!)

Keuring nestreunie 8 maart 2009 op 't Leesten te Ugchelen.

Op zondag 8 maart 2009 is Gemme voor het eerst informeel gekeurd. Dit gebeurde tijdens de nestreunie. De eigenaresse van de oma van Gemme is een officieel Markiesjeskeurmeester (Mw.H.P.W.v.d.Lans-Zaalberg). Er is een individueel verslagje van het hele nest gemaakt. Gemme was toen bijna 6 maanden oud. Hier volgt het verslag: Algeheel beeld:Zwarte reu van 5 mnd, heeft duidelijk nog iets meer tijd nodig. Kleur/aftekening: Mooie, diepzwarte kleur. Ogen/vorm/kleur: Oogkleur mag tikje donkerder. Hoofd/schedel/voorsnuit: Moet zich nog verder ontwikkelen in zijn hoofd, voorsnuit moet nog voller worden.Oren+dracht: Kan zijn oor correct dragen. Gebit: Op dit moment correct, is aan het wisselen. Voeten: Zou graag een iets gestrekter voet zien. Lichaam: Moet zich nog verder ontwikkelen. Voorhand: Ietsjes langer lichaam. Gangwerk: Mag iets vaster worden. Gedrag: Nog een beetje verlegen karakter. Hals: Voldoende hals. Beharing: Heeft in aanleg heel mooi, zijdeachtige beharing die goed aanligt. Achterhand: --- Staart+ dracht: Van voldoende lengte, wordt iets vrolijk gedragen. Testikels ingedaald: Ja. Opmerkingen: Reutje wat zich nog verder moet ontwikkelen, maar in aanleg een schitterende, zijdeachtige vacht heeft, mooi diepzwart van kleur.

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

26.07 | 17:19

goedemiddag,
wij staan ingeschreven op de intekenlijst voor een Markiesje maar zijn toch opzoek naar een pup op korte termijn. kunt u ons (verder) helpen?

...
12.12 | 18:05

Goedendag
Wij zijn op zoek naar een fokker van een markiesje. Kunt u ons misschien hierbij helpen?

...
25.11 | 22:20

Beste, ik heb met veel interesse en plezier uw site gelezen.

Ik ben op zoek naar een pup heeft u voor mij een geschikt adres?

Mvrgr
Erna

...
02.08 | 19:41

Aan al die mensen die hier vragen naar pups of waar deze mensen als fokker zitten: pups gaan via de rasvereniging (wachtlijst) en Gemme is een reu, geen teef

...
Je vindt deze pagina leuk